تحولات لبنان و فلسطین

محمد طبیبیان اقتصاددان پیشکسوت معتقد است اینکه به جای مسؤول بودن در برابر مردم و شرایط ایجاد شده، تنها پای توطئه دشمن وسط کشیده شود؛ مصداق مزخرف گویی است. مثل این است که جیرجیرکی در گوشه ای خلوت کرده و فقط تلاش می‌کند صدایی در فضا تولید کند!

اطلاعیه ارزی بانک مرکزی، مزخرف گویی بود/برای رأی به دولت ۲۰۰ کیلومتر رانندگی کردم/روحانی در امور مدیریتی شکست خورده

تکانه های شدید "ارزی و طلایی" در حالی به جان اقتصاد و معیشت ایرانیان بی دفاع افتاده که بانک مرکزی به عنوان نهاد نظارتی و بازیگر اصلی این بازارها پس از سکوتی کشنده و مخوف در اطلاعیه‌ای این وضعیت افسارگسیخته را «عمدتاً ناشی از توطئه دشمنان کشور و در راستای ایجاد التهاب در اقتصاد و سلب آرامش روانی از مردم»دانست.

این موضع بانک مرکزی آن هم پس از آن سکوت طولانی، علاوه بر اینکه مردم را ناامیدتر کرده، اقتصاددانان کارکشته و پیشکسوت را هم به دلشوره انداخته است.

محمد طبیبیان یکی از کارشناسان تراز اول اقتصاد است که باور دارد این اطلاعیه از زبان هر فرد و نهادی، مصداق «مزخرف گویی» است و اصولا زشت و ناپسند است که مسؤولان اصلی در برابر این اتفاقات، از زیر بار مسؤولیت این بحران‌ها شانه خالی کنند و پای توطئه شمن را وسط بکشند.

گفت و گوی کوتاه قدس آنلاین را با وی بخوانید:

آقای دکتر! اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص نوسانات شدید بازار طلا و ارز را حتماً خوانده‌اید. این اطلاعیه تا چه حد شما را به عنوان  یک اقتصاددان دارای سابقه اجرایی، قانع کرد؟

 اینکه به جای مسوول بودن در برابر مردم و شرایط ایجاد شده عبارت توطئه دشمن وسط کشیده شود نه تنها از زبان بانک مرکزی بلکه از زبان هر فرد و نهادی مصداق مزخرف گویی است. مثل این است که جیرجیرکی در گوشه‌ای خلوت کرده و فقط تلاش می‌کند صدایی در فضا تولید کند!

معتقدم حاکمیت و دولت در برابر مردم مسرول هستند و زشت و ناپسند است اگر نام دشمن خارجی را وسط بکشند. دشمن واقعی آیا غیر از این سیاستهای افتضاحی است که خلق کرده اند؟ سنگر گرفتن پشت دشمن فرضی که برای مردم قانع کننده نیست.

این اظهارات شما در حالی است که اگر اشتباه نکنم شما از مدافعان دولت روحانی بودید...

بله. من برای ایشان پوستر چسباندم. بیانیه دادم و تبلیغ کردم. زمان انتخابات من در سفر خارجی بودم و برای رأی دادن به این دولت ۲۰۰ کیلومتر رانندگی کردم تا به صندوق رأی برسم. من با دیدن عملکرد دولت، ناامید شده بودم اما امروز ناامیدترم. اگر در زمینه های سیاسی، جنگ، حمله نظامی از دشمن خارجی و توطئه‌اش حرف بزنیم، قبول است اما در سیاستهای کلان که دلیلش روی میز خود آقایان است، مزخرف گویی است. آقایان نباید از خود سلب مسؤولیت کنند اینها پنبه همه چیز را زده‌اند.

به نظر می رسد شما با توجه به اینکه بازنشسته شده اید، حرفتان از مقام یک شهروند اقتصاددان هم شنیدنی است. واقعا تهدیدات ترامپ و خروجش از برجام را چقدر در ایجاد این جو متشنج دخیل می دانید؟

بله...خوشبختانه من بازنشسته شده‌ام و با آقایان ارتباطی ندارم اما به شدت نگران وضع اقتصادی مردم هستم. این روزها یاد این جمله ظاهرا خنده دار می‌افتم که مارادونا را ول کن، غضنفر را بچسب! سخنان و رفتار ترامپ تأثیر به مراتب کمتری نسبت به عملکرد نامطلوب دولت در حوزه کلان داشت که مصداق همان غضنفر است. باید مواظب همین غضنفرها می‌بودند.

من این حرفها را در حالی می‌زنم که اولین عضو هیأت علمی بودم که احمدی نژاد بازنشسته ام کرد اما امروز برای ایشان نسبت به روحانی احترام بیشتری قائلم. چرا که احمدی نژاد هر چه بود، رو راست بود. شلوغ بازی در می‌آورد و اوضاع را به هم می‌ریخت اما خودش بود نه مثل آقای روحانی که تمام حرف‌ها و وعده هایش را فراموش کرده و به حرف کارشناسان و حتی به حرف‌های دستیار ویژه اقتصادی‌اش هم گوش نمی‌دهد!

آقای دکتر! پس در مجموع شما دکتر روحانی را در امور مدیریتی، شکست خورده می بینید؟

قطعاً ایشان در ۳ زمینه مدیریتی شکست خورده‌اند. یکی اینکه در ساز و کارهای اجرایی پیدایشان نیست و معلوم نیست چه برنامه ای دارند. دیگر اینکه مدیران اقتصادی نامناسب انتخاب کرد و بعد هم در بعد فرهنگی و اجتماعی آرام آرام سوء مدیریتش را نشان داد و بین حرف و وعده و عملش فاصله بسیار است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی علمدار ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    0 0
    روحانی در امور مدیریتی شکست خورده !!!!!!!!!! روحانی در امور اجرائی هم شکست خورده .
  • حمید رابعی ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    0 0
    دولت "علی برکت الله" با شعار مهار تورم وارد صحنه شد و سعی داشت به هر قیمتی که شده تورم را زیر 10 درصد نگه داشته و عواقب ناشی از مهار دستوری نرخ تورم را هم تحویل دولت بعدی بدهد غافل از اینکه زورش نرسید و فنر فشرده شده تورم در سال پنجم این سیاست بیشتر از حد انتظار در رفت و این شد که دیدیم و میبینیم از آنسو ستاد اقتصاد مقاومتی به ریاست جهانگیری هم چندان بی میل به افزایش نرخ ارز جهت هجوم مصرف کنندگان به سمت کالای داخلی نبود غافل از آنکه نرخ کالاهای مشابه خارجی که برپایه دلار قیمت گذاری میشوند بر نرخ کالاهای داخلی هم تاثیرگذار است و شرایط به گونه ای رقم خورد که راه اندازان کمپینهای تحریم کلاهای بیکیفیت داخلی اکنون برای همان کالاها سر و دست میشکنند و این وضعیت در بازار خودروهای داخلی به وضوح قابل مشاهده است در این بین میزان افزایش حقوق کارکنان دولت و کارگران طنز تلخی است که فعلا همه در شوک این تفاوت مسخره نرخ حقیقی تورم و میزان افزایش حقوق قدرت تکلم را هم از دست داده اند و اگر دولت و نظام فکری برای ترمیم حقوقهای کارمندان و کارگران نداشته باشد باید منتظر عواقب و حوادث غیر قابل پیش بینی بسیار وسیعتر و پیچیده تر از حوادث دی ماه سال گذشته باشد این موضوع در حالی است که بسیاری از دستگاهها در حال فروش سرمایه های خود برای تامین هزینه های جاری خود هستند و این مسیر به طور قطع نوعی خودکشی خواهد بود هنوز چند روز از انتشار فروش اردوگاه معظم شهید باهنر تهران توسط آموزش و پرورش نمیگذرد و مطمئنا بیشتر شاهد این نوع اخبار خواهیم بود